domingo, mayo 24, 2009

ROMA RENAIX AMB EL FUTBOL

Vaig a fer el meu últim post del curs, i creia necessari fer-lo en valencià, ja que no n'he fet cap. Com crec que m'estic fent una especialista en la relació del futbol en l'antiguetat clàssica, vaig a tractar aquest tema en el treball.

Tots estareu sentint actualment la sonada final de la Champions en què s'enfrontearan el F. C. Barcelona y el Manchester United. Bé, com aquesta final es celebra en l'Olímpic de Roma, està sent habitual en els mitjans d'informació espanyols, tant en premsa esportiva com en anuncis de la televisió, que es compare al Barça amb gobernadors i inclús estatues d'atletes romans.


Com es veu en aquest diari, l'Sport, en què es tracten les notícies del Barça principalment, apareix en Gerard Piqué, que juga com a defensa, i com a titular possa "No pasaran". Aquesta frase recorda a la frase que digué Hèrcules Non plus ultra, no més enllà; significant que ell no deixarà que ningú marque un gol mentre ell estigue en el camp.
També destaca la frase que hi ha més a sobre Gladiator Piqué sabe como frenar al Manchester, frase que es refoça amb l'indumentaria que duu. Gerard s'identifica amb un gladiador, persona que s'enfrontava amb la seva força contra els seus enemics, deixant-se la pell en el combat. A més, té l'ajuda de que ell és ex-jugador del Manchester, un avantatge.

Amb aquesta indumentaria també es deixa entreveure que el partit de futbol serà com un combat èpic, una lluita entre els millors equips del món i on sols podrà quedar vencedor un equip.



En l'altre periòdic que abarca les notícies esportives del Barça, el Mundo Deportivo, apareix el "crack" argentí Leo Messi i com a titular possa Ave Messi, que Cristiano te salude. Aquesta frasse és una clara resemantització de la frase que deien els gladiadors a Cèsar quan anaven a començar la lluita: Ave, Caesar, morituri te salutant (Ave, Cèsar, els que van a morir et saluden). Aquesta frase identifica a Leo amb Cèsar, dient que apallissarà a tots els jugadors del Manchester, i que el més coneguts d'aquest, C. Ronaldo, a qui s'identifica amb el gladiador, es rendirà amb el seu pas.
Açò es deu a que Messi es considerat actualment com el millor jugador del món gràcies a les seves sorprenents jugades, i que possiblement guanye el FIFA World Player.



Com ja he avançat al principi, aquest partit que és coinsiderat com el més important de tota la temporada també apareix en la televisió; en concret, en la cadena Antena 3, encarregada de la retransmissió del partit.
Per a anunciar-lo han fet aquest anunci:





Aquest vídeo comença amb una sèrie de escultures romanes que representaven als gladiadors que lluitaven en el Coliseu per a salvar-se i així poder arribar a la glòria, un valor molt important llavors, i ara. Diu que aquesta final és decissiva per al Barça per a poder arribar al més alt en la història del futbol: conseguir el triplet somniat. També apareixen els dèus romans en escultures, i puntualitza que aquests seràn els testigs que ho observaràn tot; i deixa intuir que amb la victòria, els jugadors del Barça seràn com Dèus en el futbol, que així podràn ser inmortals, és a dir, ser recordats per a sempre en la història.
Un altre aspecte que esmenta és el public, que amb els seus crits recolzen als jugadors, amb la frase un público de otra época, com si fos el mateix que cridaba en el Coliseum quan els gladiadors sortien a lluitar. Finalment, acaba l'anunci amb la frase Bienvenidos a la ciudad eterna, com si Roma tornés a renaixer de les seves cendres, de l'antiguetat en que era la ciutat de l'imperi amb aquest enfrontament èpic, ja que tornarà a ser el centre d'atenció el 27 de maig del 2009, un dia que pasarà a la història


Ara sols em queda despedir-me per aquest any, i dessitjar-li al Barça molta sort en la final. Visca el Barça!

6 comentarios:

Ana Ovando dijo...

Anna, enhorabuena por este artículo. Está claro que los referentes ya forman parte de tu forma de mirar la vida. Es genial como los encuentras y como los explicas. Espero que no sea tu último post en este espacio y si alguna vez te aburres, no dudes en acercarte a clase para hablar con los futuros alumnos, tienen mucho que aprender de ti. Muchas gracias, Anna, por el trabajo que has hecho, por la calidad de tus investigaciones y por compartirlas aquí.

Silvia Marcos dijo...

Anna, molt bon treball com sempre!
Jo també havia pensat en publicar aquest anunci però no el vaig trobar :s Encara que sens dubte tu l'has sabut explicar molt bé, no parlant sols del anunci, sino també dels periòdics.
Enorabona :)

(*)ZaiiRa(*) dijo...

¡Anna muy buen trabajo!
Pues si que está lleno el mundo del fútbol de referentes clásicos, y además tu los sabes captar a la primera...no se te escapa ni uno...!xD!
¡Muy bien!

¡Un besooo muy fuerte!

ester dijo...

Bff que trabajo!! muy bien Anna, lo has explicado todo super bien y sin olvidarte de ningun detalle. Me encanta
Enhorabuena y visca el barça!!!

ester dijo...

Bff que trabajo!! muy bien Anna, lo has explicado todo super bien y sin olvidarte de ningun detalle. Me encanta
Enhorabuena y visca el barça!!!

Esther dijo...

Desde luego que no se os pasa ni una, es cierto que con esta final en los diarios se ven muchos referentes, enhorabuena por compartirlos, y desde luego, Anna, espero que no sea la última vez que nos hagas disfrutar con tus artículos.