miércoles, diciembre 17, 2008

La venus de Milo

En aquesta imatge es pot observar l'Afrodita de Milos anomenada així pels grecs (en Grec: "Αφροδίτη της Μήλου") més coneguda com la Venus de Milo anomenada així pels romans.
És una de les estàtues més representatives del període hel·lenístic de l'escultura grega, i una de les més famoses escultures de l'antiga Grècia.


La seva creació es data entre els anys 130 y 100 a.d.C.
Aquesta figura escultòrica es creu que representa a Venus, deesa de l'amor i la bellesa.
Aquesta estàtua va ser creada en l'època hel·lenística on sorgeix la nostàlgia dels temps clàssics es combina tant l'art de Fidias com el de Praxíteles i altres autors. La venus de Milo és el màxim exemple d'aquest art eclèctic, sublimat per la serenitat i l'armonia de les proporcions.
En el període hel·lenístic el camp de l'escultura inicía una era de realisme una mica amarg.


Es prefereix el desequilibri dels cosos retorçats a les serenes postures de Fidias, el dramatisme de les expresions als rotres tranquils, la lletjor de monstres éssers amenaçadors a la bellesa clàssia.
Es segueix considerant a Atenes com el solar de la cultura encara que hi apareixen altres centres i escoles com la de Pérgamo, Rodas o Alexanría.Té una altura de 204 cm i està feta de marbre. Està tallada en fragments, una mica usual en l'època a imitació de les escultures crisoelefantines del període clàssic.


Apareix semi-nua, amb perfil i reposada expressió clàssica en el seu rostre, no obstant això, la seva lleugera contorsió dóna lloc a una figura lleument serpentinada, tret típicament hel·lenístic. El mantell, que cau cobrint la zona púbica i cames, la converteixen en una Venus púdica com l'Afrodita Cnidia de Praxíteles.



La resemantització que he trobat ha sigut la imatge de l'Eva Green, una actriu francesa, en la pel·lícula "Soñadores" del director italià Bernardo Bertolucci.
La trama de la pel·lícula es basa en que Isabelle (Eva Green) i el seu germà Theo (Louis Garrel) es queden sols a París mentre els seus pares es van de vacances. Així quedant-s'hi sols a casa decideixen convidar a un jove estudiant nord-americà, Matthew (Michael Pitt). D'aquesta manera ots tres sols a casa experimenten mutuamenteamb les seves emocions i sexualitat i desenvolupen una sèrie de jocs psicològics cada vegada més absorbents. Emmarcada en el escenari polític francès de la primavera del 68, quan la veu de la jovntud tronaba en tota Europa, "Soñadores" és una història de autoexploració; els tres joves estudiants es proven mútuament per a saber fins on són capaços d'arribar.

Aquesta imatge correspon al moment en que Matthew y Isabelle van a tindre relacions sexuls i Matthew li diu a Isabelle qu sempr a somniat en fer-ho amb la Venus de Milo i ella fent el seu somni realitat es transforma en la Venus de Milo.

Les similituds que he pogut apreciar entre la Venus de Milo i l'Eva Green és que cap ni una está mirant cap al front, les dues estàn semi-nues, les dues són púdiqueja que duen una tela que lis coreix la seva part púdica.

També he pogut apreciar que una diferènia es la torsio del cos de la Venus mentre que l'Eva green té un pose clàssic i seré.

Una curiositat és que la foto de l'Ea Green està feta sobre un fons negre i ella du uns guants negres fins a dalt del colze i així sembla que no hi tingui braços com la Venus de Milo.

3 comentarios:

ANNA dijo...

Home, tú per el blog!!!

He de dir que has fet un bon treball i la resemantització és molt clara i bona, pero he de destacar algunes coses.
Tens alguna falta d'otrografia ("les dues són pudiqueja") i per a evitar que el treball sigui tan llarg, podries posar enllaço, ja que no hi ha cap.

A més, la pregunta del milió: Per què la Venus de Milo?

Ana Ovando dijo...

Me alegra leerte por fin: ¡a 17 de diciembre! Como dice Anna, ten cuidado con las faltas de ortografía, convierten un maravilloso artículo en algo imperfecto.

Armando dijo...

se echa de menos enlaces, debido a ello no he podido ampliar la infromacion, de resto esta bien.